Jacob Jensen wandklok behuisd simpliciteit en puurheid

Terug

Jacob Jensen wandklokDe Jacob Jensen wandklok is de laatste elegante toevoeging aan de ‘timepiece’ collectie van de invloedrijke Deense ontwerpers. De Jacob Jensen wandklok sluit zich aan bij een collectie van horloges, klokken en timers die een Noord-Europese minimalistische esthetiek omvatten, waarin functie en vorm worden samengevoegd.

Een gevoel van puurheid dringt door tot het minimalistische design van de klok met een simpel rond aangezicht in een elegant vierkant frame. Het aangezicht van de klok heeft geen cijfers, waardoor de lijnen van de handen elegant langs het witte doek kan glijden, terwijl het de tijd aangeeft.

De esthetiek van de wandklok zal onweerstaanbaar zijn voor de liefhebbers van minimalisme en van coole Scandinavische ontwerpen. Monochromatisch, gebruik makend van het klassieke Jacob Jensen ontwerp met zilver en zwart, is de behuizing van de klok gemaakt van geborsteld aluminium, zilver of mat zwart. Hierbij zijn opties voor mat zwarte of witte aangezichten waarop de wijzers contrasteren in de tegengestelde kleur.

Het design belichaamd de waarden van Jacob Jensen op een perfecte manier. De sterke vorm laat zien hoe een simpele benadering van het alledaagse kan resulteren tot een solide, logische schoonheid met een simpel gevoel van synchroniciteit.

De speelsheid tussen afstand en geslotenheid, kern thema’s in de ontwerpen van Jacob Jensen, worden gecommuniceerd door de relatie tussen het platte uiterlijk ver weg en de subtiele rondingen te zien van dichtbij. De behuizing van de klok zorgt ervoor dat dit ‘timepiece’ trots aan de wand hangt, zijn stille schoonheid vergrotend. De Jacob Jensen wandklok met zijn tijdloze, extern moderne stijl, is ideaal voor thuis of het kantoor. U bent verzekerd van een toevoeging van eenvoud en puurheid aan uw interieur.

Timothy van Jacob Jensen verteld: “We genieten van het interpreteren en her-creeeren van de objecten die we iedere dag gebruiken in ons leven, waarbij we gebruik maken van onze eigen Jacob Jensen design taal. Gedurende de afgelopen vijftig jaar hebben we gestreefd naar het creeeren van een simpele, functionele, maar toch betoverende objecten die deze ondefinieerbare kwaliteit van stille schoonheid hebben. We zijn ontzettend trots dat onze visie nog steeds sterk en relevant is, zoals het ook was toen het werd gedefinieerd. De wandklok is onze nieuwste toevoeging aan ons ‘woordenboek’ en we zijn blij het te lanceren naast onze bestaande ‘timpiece’ collecties.”

Van dageraad tot schemering
De producten van Jacob Jensen komen steeds meer tegemoet aan de kwaliteitsbewuste wensen van familie’s – keuken en huishoudelijke apparaten, deurbellen, telefoons, horloges, klokken, weerstations, zonnebrillen, rookmelders etc.

Allemaal erg nuttige producten, geproduceerd in de strikte visie die zo karakteriserend is voor Jacob Jensen, waardoor het unieke en tijdloze producten worden. Een visie die het bedrijf veel herkenning en onderscheid heeft gebracht.

Over Jacob Jensen
Jacob Jensen zette zijn studio op in 1958 en gedurende daarop volgende decennia ontwikkelde hij een visie die onze kijk op hoe Hi-Fi systemen, telefoons, horloges en vele andere producten eruit kunnen zien, heeft veranderd. Deze bijdrage heeft hem tot een van de meest erkende ontwerpers gemaakt met een groot aantal prijzen en tentoonstellingen, waaronder een solo tentoonstelling in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

In termen van de geschiedenis van design heeft hij vooral aanzien ontwikkeld door zijn baanbrekende visie die twee stromen uit de 20ste eeuw samenvoegt. Aan de ene kant is er de Europese Bauhaus traditie met de minimalistische mening “Minder is meer” en de moderne mening “Visie volgt functie”. Aan de andere kant is er het Amerikaanse ontwerp icoon Raymond Loewy. Hij gaat uit van het MAYA principe: “Most Advanced Yet Acceptable”. Oftwel: het meest geavanceerde maar toch acceptabel. De internationale stijl van Jacob Jensen omvat een ultra moderne minimalistische visie met een hoge aantrekking voor het publiek.

Timothy Jacob Jensen begon zijn leertijd met zijn vader in 1978 waar hij de eerste producten ontwierp onder het handelsmerk Jacob Jensen, namelijk de Classic 510/520 horloges. Ze werden opgenomen in de collectie bij de MoMA in New York en werden Horloge van het Jaar in 1986. De horloges worden nu nog steeds geproduceerd.

Door hun gezamenlijke visie bewijzen Jacob Jensen en Timothy Jacob Jensen dat hun en masse geproduceerde producten die ons omringen in ons dagelijks leven, sympathiek kunnen zijn voor ons. Ze kunnen in onze woonkamer staan, keuken of badkamer en communiceren een rijkdom aan ideeën, humor, elegantie en plezier in het gebruik. Ze kunnen een cadeau zijn van stilte en simpelheid. Ze kunnen een plezier zijn om te gebruiken en mee te leven op een dagelijkse basis.

www.myjacobjensen.nl

 

 

Geplaatst door: Desmond
Geplaatst op: 26-04-2011

 

Buddha to Buddha sieraden
Alle sieraden van Buddha to Buddha vind je
op mybuddha.nl
Internet Therapie
Alle vrijheid met therapie via internet
op elke moment, op elke plek, begin nu!