925 zilver, wat betekent dat nu eigenlijk?

Terug

Een groot deel van het zilver wordt tegenwoordig 925 zilver genoemd. Maar wat betekent 925 nu eigenlijk?Zuiver zilver is uiterst buigzaam en kan daarom gemakkelijk beschadigen. En in de loop van tijd wordt het ook zachter, zelfs bij kamertemperatuur. Daarom is zilver in deze staat nutteloos voor juwelen.Om de problemen van buigzaamheid en zacht worden te vermijden en de levensduur van de zilveren juwelen te verhogen, worden andere metalen toegevoegd aan het zuiver zilver. Het pure zilver wordt gemengd met een legeringssubstantie met als resultaat een product dat veel meer bestand is tegen krassen en schade.

925 zilver juwelen zijn juwelen met 92,5% zilver. De overige 7,5% is van een lagere legering, meestal koper of een gelijkwaardig kopersubstituut. Vanwege de voordelige eigenschappen die het koper toevoegt aan het zuiver zilver is, is koper populair bij de zilver vaklieden. Oorringen, ringen, armbanden en alle andere vormen van juwelen kunnen zorgvuldig worden gemaakt met de garantie dat alle bochten en ingewikkelde krommingen bedacht door de ontwerpers stevig op hun plaats blijven.

De toevoeging van een minder metaal dient dus uitsluitend om de kwaliteit hiervan te verbeteren en doen in geen geval afbreuk aan de kwaliteit.Alle zilveren sieraden op onze website zijn van 925 zilver en hebben ook de 925 aanduiding in de sieraden.

Ieder product heeft een 925 zilver stempel om de kwaliteit hiervan aan te duiden. 925 zilver is zilver van de hoogste kwaliteit.

Bron: http://www.mybuddha.nl/pages/wat-is-925-zilver/

 

Geplaatst door: Christian Takes
Geplaatst op: 24-09-2008

 

Buddha to Buddha sieraden
Alle sieraden van Buddha to Buddha vind je
op mybuddha.nl
Internet Therapie
Alle vrijheid met therapie via internet
op elke moment, op elke plek, begin nu!