VIPP limited edition 2009: Yellow Cab

Terug

VIPP nieuwe kleur Yellow CabIeder jaar selecteert VIPP een speciale kleur die enkel dat jaar verkrijgbaar is. Vorig jaar was het Purple Cut. Vipp’s Limited Edition 2009 is Yellow Cab. De inspiratie komt direct van de drukke straten van New York. Hier, de stad die nooit slaap, sieren 13.000 gele taxi's het dagelijkse straatbeeld.

Alle pedaalemmers zijn vanaf 1 februari te verkrijgen in de speciale 2009 kleur Yellow Cap. Ook de zeepdispenser, toiletborstel en handdoeken zijn vanaf die datum in het geel verkrijgbaar.

Er is nog een link die VIPP heeft met New York. In New York is namelijk de eerste officiële VIPP showroom te vinden, buiten Denemarken. Dit markeert dit een nieuw hoofdstuk in de bijna 70 jarige geschiedenis van VIPP.

Volgens VIPP neemt de kleur van de VIPP Limited Edition 2009 je gedachten meteen mee naar de special indruk die je overweldigd als je op Time Square staat.

Voor het hele VIPP assortiment, ga naar http://www.mystorm.nl/overzicht/vipp.php. Voor meer informatie over VIPP, ga naar www.myvipp.nl.

VIPP yellow cab producten

De geschiedenis van de Yellow Cab

De eerste taxi’s in New York werden geïntroduceerd door de jonge zakenman Harry N. Allen. Hij had ook bedacht dat geel de kleur was die je vanaf een afstand het best kon zien. Daarom waren zijn taxi’s geel. In 1960 besloot de gemeente van New York dat alle taxi’s in haar straten geel moesten zijn. 

Vandaag de dag rijden er meer dan 13.000 yellow cabs door de straten van New York. Het aantal is exact bekend, omdat je een licentie nodig hebt voor het mogen rijden van een taxi. Deze licentie werd geïntroduceerd in 1937 en kosten destijds 10 dollar. De licentie staat op naam en kan door de eigenaar worden verkocht. In 2007 was de prijs van een licentie gestegen naar maar liefst 600.000 dollar.

De Yellow Cab is verweven met het straatbeeld van New York en zijn ondertussen een icoon geworden. Vipp is al een icoon op het gebied van internationaal design en ontmoet nu de big city pulse of New York.

 

Geplaatst door: Christian Takes
Geplaatst op: 30-12-2008

 

Buddha to Buddha sieraden
Alle sieraden van Buddha to Buddha vind je
op mybuddha.nl
Internet Therapie
Alle vrijheid met therapie via internet
op elke moment, op elke plek, begin nu!